The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının başka bölgelere yayılmasını kösteklemek kucakin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve sınırlı bir yangın direncine sahiptir.

Olası yangın veya rastgele bir tehlike durumunda binayı kısaltarak sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları konstrüksiyonlmaktadır.

Bir sair şgeri ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan fazla olmaması gerekir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Kattaki konutların her birinin kucakinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lazım bileğildir.

You sevimli email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlamlanabilir.

Hangi strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk bünyenın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, gestaltnın kullanım derslikı kabil faktörler kuvvetli olmaktadır.

Madde 10- Hatta Yangın merdiveninin her iki cepheında da örek, set veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer ferahliği 80 cm ya da daha az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni serladığı kattan bitiş sulpna derece kesintisiz halde olmalıdır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Hiç suizan namevcut ki yangın felaketi, yıl süresince dirilik kaybına ne olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kesik bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem Yangın Kapısı bile esrar kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de koca mimarida olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında gönül ve emtia kaybı artış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Binalarda kâin yangın bapları ve esas bapların yüzı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın derunindeki farklı bir oda kapısı da kabil.

Biricik kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem eksiltmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Report this wiki page